top of page

NORRMEJERIER

Konstnärlig gestaltning av produktförpackning.

PROJEKT-BESKRIVNING

I detta projekt fick fyra illustratörer/konstnärer det konstnärliga uppdraget att skapa sin tolkning av mjölkpaketet med utgångspunkten "konsten att göra gott för Norrland".

Kampanj pågår vecka 3-5, år 2020.

 

Verken är tryckta på 118 x 175 cm stora montrar som har placeras ut runt om i norra Sverige. Detta bildar Sveriges längsta konstrunda. Detta verk har namnet Kontraster, skapat av mig Persikamy och har placerat på Utsikten, Storuman.

Utförandet av detta uppdrag blev en digital illustration i klara och sprudlande färger. Motivet består av diverse olika kvinnor i färgglada kläder, placerade i ett landskap bestående av fjäll, snö och midnattssol. Denna färgstarka illustration ger en skarp kontrast både mot det vita landskap som omger den på platsen där den ställs ut och mot paketets innehåll, mjölken.

 

Idén bakom illustrationen var att använda kontraster för att berätta om vad som kännetecknar Norrland.  Ljusa nätter, svarta berg och vita fjäll.

Färgerna har valts utifrån de växter och bär som finns i skogarna i min närhet. De minsta växterna med de största och knalligaste färgerna. T.ex. lingon och smörblomma.

 

Med detta verk vill jag hylla alla kreativa människor som jobbar i norr och som gör Norrland till ett spännande ställe att leva på. Människor som sitter på den ytterst betydelsefulla egenskapen

" Konsten att göra gott för Norrland".

 

För att läsa mer om projektet gå till:

www.norrmejerier.se

Poster_Jessica_Arevärn.jpg
farg norr.jpg

KONTRASTER

Verket är placerat på Utsikten i Storuman och är en del av Sveriges längsta konstrunda.

bottom of page