top of page

VÄGGMÅLNING

  

för Avion shopping

PROJEKT

BESKRIVNING

Beställning var på en väggmålning inne i shoppingcentret Avion. Vid entré 2. Liggande format, med fokus på ledordet skandinavisk. 

 

Illustrationen som ligger till grund för väggmålningen innefattar figurer som ”hänger ut” i ett nordiskt landskap, upplyst av norrsken. Figurerna är i en enklare grafisk stil och föreställer kvinnor i blandade åldrar som bland annat fikar, dansar, chillar och jobbar. En spegling av hur vi hänger i vår samtid (nutid) och vardag.

I bilden ser man även ett bergigt landskap, midnattssol, månen och den mörka vinternatten.

 

Utförandet började med att med hjälp av skylift och projektor rita upp stödlinjer längst väggen. Sedan monterades en byggställning med stegar mellan våningarna så att man enkelt ska kunna gå mellan de olika våningarna under arbetets gång.

 

Hela projektet tog 19 dagar och utförandet filmades dag för dag och lades ut på sociala medier. Detta så att alla intresserade kunde följa projektets framskridande.

 

Färgerna är ihop plockade för att passa den lila vägg om önskades utsmyckas med en målning. Denna lila/grå färg kommer från husets visuella profil och detta ville kunden hämta igen på något sätt. Detta nyttjades genom att lämna utvalda fällt omålade i den nedre delen av väggen och låta själva grundfärgen ta plats på paletten. Basen i målningen utgörs av en mörk lila, två rosa färger ihop med två blåa toner.

Som kontrast användes en klar gul, en röd och en glödande orange.

 

Resultatet blev en 96 kvadratmeter stor väggmålning med färgglada figurer som hänger ut i ett rosalila landskap. Målningen fick namnet Vardag och är en hyllning till vardagslivet.

IMG-8322.PNG
IMG-8036.JPG
bottom of page